PK (2014)


3 idiots ile başlayan Aamir Khan filmlerine olan sevgim, danyal ile pik yaptı (ay dur bi daha izleyip yazayım onu da, çok çok severim), netflix e gelmişken uzun zamandır ertelediğim PK 'i izledim.

Yine çok eğlenceli, çok renkli, şarkılı türkülü bir film. Fakat bunların yanında göze soka soka bütün dinleri de gömüyor bir yandan abimiz. Hindistan-pakistan sorununa da bir taş atıyor arada.

Konusu ise; dünyaya bir uzaylı geliyor ve geldiği gibi uzay aracının kumandası çalınıyor. Onu bulmaya çalışırken, hem insanların adetlerini, hem de tanrının varlığını öğreniyor. Her şeye gücü yeter denen bu varlıktan yardım istemeye karar veriyor ama her din farklı şekillerde dile getirmesi gerektiğini anlatıyor uzaylıcığa. O da, kafası karışık bir halde, çocuksu bir masumlukla, kendisine anlatılanları sorgulamaya başlıyor.
Ben en çok para ve giysi edinme yolunu sevdim uzaylıcığın. Ayrıca anladık kas yapmış Aamir abi ama ne gerek vardı o kadar çıplak dolaşmaya.
Filmin kusurlarına biraz gözümüzü kaparsak, çok da hoştu çok da eğlenceliydi. Tavsiye ederim çok ciddiye almadan eğlencelik olarak izlenmesini.


Yorumlar