Beautiful Creatures (2013)


 Bir kız, Lena, amcasının yanına Gatlin isimli küçük bir güney kasabasına gelir. Burada, onu aylardır rüyalarında görmekte olan Ethan ile tanışır. Ama Lena, biraz acayip bir tip olan münzevi amcası gibi bir "castor" dır. Cadı yani. Casting spells falan filan. 16. yaş gününde kötü mü iyi mi olacağı belli olacakmış bu kızın. Öyleymiş işler bu evrende. İçinde ne olduğuna göre karanlık ya da aydınlık seçiyormuş kızları. Ama bir lanet varmış bunların ailede, çok eskiden gelen. Onları karanlığa iten. Peki bu bizim aptal aşıklarımızı durdurur mu, tabii ki hayır. 

Şimdi, bu 2 ergen Lena ve Ethan ı oynayanlardan Lena berbat. Twilight Bella gibi düşünün. O kadar rol kabiliyeti hakikaten. Oğlan eh işte. Birbiriyle iletişimleri zaten aman allahım, kus. Kız oğlana git git hadi üff slk derken oğlan çok hayran, yok gitmem, senin için dağları deler, şu salak halimle bütün büyücü ailene meydan okurum kafasında. 

Amaaa, Emma Thompson var filmde. Aşık olduğumu söylemiş miydim bu kadına? En takdir ettiğim 5 kadın oyuncudan biri. Hem görünüşü, hem yeteneği, inanılmaz. Filmin ortalarında asıl etkili olmaya başlıyor ve insanlar (ölümlü gerzekler gibi görmekte kendilerini) hakkında attığı nutuk bile yeter filmi kurtarmaya. 

Jeremy Irons ve Viola Davis ve Emmy Rossum da güzel tatlar, onları da unutmamak lazım.

2013 yılı için kullanılan görsel efektler de hoştu.

Hikaye biraz yavandı, kabul ediyorum ama yine de bir köşeye yatıp seyretmelik film olarak gayet yeterliydi benim için. Özellikle tavsiye edemem ama ah keşke izlemeseydim çok pişmanım seviyesinde de değildi. 

Önümüzdeki cadı filmine bakacağız artık.

Yorumlar